فهرست مطالب

بلوک سبک بتنی

بلوک سبک بتنی (مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 7782) به بلوک هایی گفته می شود که چگالی آنها حداکثر 1700 کیلوگرم برمتر مکعب باشد. بلوک سبک از سیمان، ماسه، آب و سبک دانه های طبیعی یا صنعتی  ساخته می شود.

از جمله برندهای مطرح بلوک های سبک، می توان به بلوک های سبک لیکا و لیپر اشاره کرد. در زیر به پاره ای از مشخصات بلوک لیکا ، که البته بسیاری از این مشخصات با سایر برندها مشترک هستند، اشاره می شود.

بلوک لیکا

بلوک های سبک لیکا از مهمترین فرآورده های لیکا ایران است. این بلوک از مخلوط سبک دانه با سیمان و آب به دست می آید. یرای حفظ سبکی این قطعات، ریزدانه طبیعی از بتن حذف شده و محصول نهایی دارای تخلخل بالاتری نسبت به بتن نیمه سبک می شود.

بلوک های سبک لیکا

وزن فضایی بلوک بتنی دانه سبک اغلب کمتر از ۱۱۰۰ کیلو گرم بر متر مکعب است. مقاومت این بلوک حداقل ۳۰ کیلو گرم بر سانتی متر مربع است و در صورت نیاز ، با طرح اختلاط مناسب می توان به مقاومت هایی تا ۱۰۰ کیلو گرم بر سانتی متر مربع نیز رسید. ضخامت جداره بلوک های تو خالی برای بهره گیری بیشتر از وی‍‍ژگی های عایق کاری آنها بیش از بلوک های سیمانی معمولی است،که این افزایش به خاطر وزن بسیار کم بتن مصرفی اثر چندانی بر وزن نهایی بلوک ندارد. بلوک های سبک لیکا در انواع مختلف دیوارهای پیرامونی وتیغه ای تولید شده و دارای کاربرد های گسترده ای در انواع دیوارهای پوشش خارجی، جدا کننده، نما، دو جداره، عایق، ضد آتش و نیز سقف های سبک بتنی (تیر چه و بلوکی) می باشند.

برخی از ویژگی های مهم  بلوک‌های سبک لیکا

1- وزن کم

بلوک لیکا در مقایسه با مصالح سنتی مانند آجر ۲٫۵ برابر کمتر است.

2- مقاومت حرارتی

استفاده از بلوک لیکا در عایقکاری دیوارهای پیرامونی مورد تایید سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور قرار گرفته است و دیوار تولید شده با این بلوک ها بعنوان عایق همگن محسوب می شود.

3- رفتار در برابر آتش:

حداقل ۲ تا ۳ ساعت در برابر آتش مقاومت کافی دارند

4- ترک نخوردن و جمع شدگی کنترل شده :

میزان جمع شدگی در بلوک لیکا به مراتب کمتر از میزان مجاز بوده و مانع از ترک خوردگی و جمع شدگی در دیوار می شود.

5- راحتی در اجرا

معمولاً شیار زدن بر روی بلوک های توخالی نسبت به بلوک های توپر بسیار راحت تر بوده و پس از تخریب یک جداره ی دیوار بلوک حداقل جداره ی دیگر سالم می ماند. در بلوک های توپر معمولاً امتداد شیار زده شده بر روی بلوک بصورت ترک در سطح مقابل بلوک نمایان می شود.

6- پایداری و مقاومت کانیکی

6-1 یاید توانایی تحمل وزن دیوار را داشته باشد

6-2 باید توانایی تحمل وزن یا بار استاتیکی قطعات نما، پلاستر و سایر قطعات الحاقی مانند قفسه و کابینت نصب شده بر روی دیوار را داشته باشد.ضمناً تحمل باربری وزن قطعات و یا سنگ نصب شده بر روی دیوار که توسط چفت و بست ها (اسکوپ ها) و یا ملات پشت سنگ به دیوار منتقل می شود را داشته باشد.

6-3 مقاومت کافی در برابر ضربات مخصوصاً ضربات عمود بر صفحه دیوار را داشته باشد. از رایج ترین این ضربات ، تکان های ناشی از باز و بسته کردن درب و پنجره ها در ساختمان است. در صورتی که دیوار مقاومت کافی در برابر ضربه را نداشته باشد، دیوار در کنار فریم های درب و پنجره ترک خواهد خورد.

6- 4 تحمل ایستایی در برابر نیروهای پایدار استاتیکی و فعال دینامیکی باد را داشته باشد.

6-5 مقاومت کافی در برابر تغییر شکل های ناشی از انقباض و انبساط حرارتی و تغییرات الاستیکی اسکلت ساختمان و تغییر شکلهای ارتجاعی را داشته باشد.

6-6 بلوکهای لیکا طبق استاندارد ملی به شماره ۷۷۸۲ دارای حداقل مقاومت ۲۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشند و دارای بیشترین مقاومت فشاری با توجه به سبکی و پایین بودن چگالی این بلوک می باشد. مقاومت فشاری تضمین کننده مقاومتهای لازم برای یک دیواراستاندارد غیر باربر است.

7- مهاربندی (درز قائم ملات)

وجود تو رفتگی(مادینگی) در دو سر بلوک های لیکا باعث شده تا در هنگام اجرا قسمتی از ملات در حفره ایجاد شده وارد شود و بلوکها در عمل از کنار نیز به همدیگر مهار شوند. در این حالت بلوک از چهار طرف در دیوار مهار شده و دیوار در زلزله به صورت همگن عمل می نماید.

8- استفاده از مصالح پایه استاندارد

مصالح استفاده شده در دیوار باید دوام لازم در برابر تحمل سیکل های ذوب و یخبندان را داشته باشد. در صورت نامناسب بودن مصالح مصرفی در دیوار بعد از چند نوبت یخ زدگی و ذوب شدن شاهد افت شدید مقاومت فشاری دیوار و یا پوست شدن سطح و یا جداشدگی نما خواهیم بود.

در صورت عدم کنترل مصالح اولیه مصرفی در دیوار و استفاده از مصالحی که حاوی مصالح خورنده مانند آهک هستند باعث خوردگی اجزای فلزی سازه، لوله ها و تأسیسات، نعل درگاه ها و غیره می شود. استفاده از این مصالح به شدت برعمر مفید ساختمان تأثیرگذاشته و می توانند خطرناک باشد.

9- مقاومت صوتی

بلوکهای لیکا دارای بالاترین مقاومت صوتی در رده بلوک های سبک می باشند . می توان با توجه به الزامات خواسته شده در مبحث هیجدهم مقررات ملی ساختمان مقاومت دیوار خواسته شده را به راحتی با یکی از دیوارهای ساخته شده با بلوک لیکا تامین نمود.

10- شکل و ابعاد قطعات مورد استفاده در دیوار

در صورت استفاده از قطعات بلوک در ساخت دیوار طبق استاندارد ASTM امریکا توصیه می شود تا ارتفاع بلوک نهایتاً به ۲۰ سانتیمتر محدود گردد. ضمناً تلورانس ابعادی بلوک ها به خصوص در عرض باید حداکثر دارای رواداری ۳± میلیمتر باشد. درصورت استفاده از بلوک هایی با ابعاد متفاوت ضخامت لایه ی پلاستر زیاد شده و باعث سنگینی دیوار می شود. ضمناً بهتر است بلوک ها در دیواره ی کناری صاف نباشند تا به وسیله ی ملات به یکدیگر متصل شوند.

انواع بلوک های لیکا

 
انواع بلوک های لیکا

مرجع: وبسایت رسمی لیکا https://leca.ir

مشخصات حمل بلوک لیکا در شهر مشهد

ابعاد

تعداد مورد نیاز در یک متر مربع

تعداد قالب بارگیری (بر اساس وسیله حمل)

نیسان

خاور

تک

تریلی

10*20*50

10

350

700

1400

3024 (18 پالت 168 تایی)

15*20*50

10

230

450

900

2016 (18 پالت 112 تایی)

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (بدون امتیاز)
Loading...

اشتراک گذاری مطلب:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
پیگیری نظرات
مطلعم کن از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات

شرح خدمات گروه مهندسی و بازرگانی آلفا:

1- اجرای کامل ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری

2- تامین مصالح با کیفیت برای پروژه های ساختمانی

3- تامین پیمانکاران متعهد و متخصص برای پروژه های ساختمانی

4- کارگزاری خدمات شهرداری و نظام مهندسی مربوط به پروژه های ساختمانی

5- مشاوره سرمایه گذاری در صنعت ساختمان.

6- آموزش

شماره تماس: 05136035449

آدرس شرکت:
مشهد- بلوار سید رضی - نبش سید رضی 38 - پلاک 274 ساختمان آرامش طبقه اول واحد 2

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

شرکت مهندسی و بازرگانی آلفا

© تمامی حقوق این وبسایت متعلق به گروه مهندسی و بازرگانی آلفا میباشد.

طراح سایت عماد فرجامی

emad.farjami@gmail.com

0
از نظرات شما درمورد این مطلب خوشحال می شویمx